Tuesday, February 9, 2010

MPP Buka Kaunter Dekati Mahasiswa

Mahasiswa/i USM dipelawa berkunjung ke kaunter Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) yang kini dibuka di foyer Dewan Kuliah M (DK M) bermula 9hb hingga 12hb Februari ini dari jam 9.00 pagi hingga 4.30 petang.

Menurut Saudara Ahmad Wafi Shahedan, Yang DiPertua MPP, kaunter yang dibuka ini bertujuan mendekatkan kepimpinan baru MPP sidang 2009/10 dengan para pelajar USM. Pada masa yang sama, ia juga bertujuan mendapatkan maklum balas warga kampus tentang masalah-masalah yang dihadapi melalui khidmat aduan yang disediakan.

Menurut beliau, aduan yang diterima adalah sangat penting kerana MPP boleh bertindak berdasarkan masalah-masalah yang dikemukakan mengikut kesesuaian yang ada. Ia juga akan menjadi penghubung antara MPP dan masalah kebajikan warga kampus keseluruhannya.

Menurut Ahmad Wafi lagi, MPP juga akan membuka permohonan menjadi Pembantu Exco (PE) kepada para pelajar yang berminat menyertai Sekretariat MPP USM. Melalui penyertaan ini, katanya, para pelajar berpeluang melibatkan diri secara langsung termasuk menjadi tenaga penggerak dalam pelbagai aktiviti yang akan dilaksanakan dari masa ke masa oleh MPP.

Selain itu, para pelajar juga berpeluang mendapatkan Buletin MPP sidang lepas secara percuma di kaunter yang dibuka ini. Buletin ini memuatkan sebahagian besar aktiviti, program dan tindakan yang telah diambil oleh kepimpinan MPP sidang lepas untuk manfaat warga kampus dan masyarakat luar.

Justeru beliau berharap kaunter yang dibuka ini akan menjadi salah satu kaedah yang berimpak tinggi dalam meningkatkan kualiti perkhidmatan MPP terhadap warga kampus. Beliau juga berharap para pelajar dapat memanfaatkan perkhidmatan-perkhidmatan yang disediakan ini sebaik mungkin untuk kebaikan semua pihak.

No comments:

Post a Comment